dijous, 14 de maig del 2015

La Biblioteca recomana... Adulteri





Aquesta setmana recomanem la lectura de la darrera novel·la de Paulo Coelho, publicada a finals de l’any passat. Es titula Adulteri. L’ha editat Planeta tant en català com en castellà.

Adulteri és una història atrevida, fins i tot provocativa, amb què Coelho parla dels problemes de la vida quotidiana d’una parella que viu a Suïssa. La rutina diària d’una vida plàcida i acomodada del matrimoni protagonista es converteix en monotonia i aquesta pot provocar situacions inesperades.

L’autor explora les emocions humanes posant-se a la pell de la protagonista, la Linda, que malgrat tenir-ho tot per ser feliç: una bona feina, un marit que l’estima, dos fills,... sent que la seva vida no té sentit i que li falta alguna cosa.

La Linda es va ensopint de mica en mica, nota que està depressiva, té ganes de plorar, no té il·lusió per a res i malgrat que el seu marit l’intenta ajudar, no troba res que li torni les ganes de viure. Se sent insatisfeta i alhora culpable per no saber viure amb alegria. Fins que coincideix amb un antic company d’institut i ex-xicot i recupera la passió per la vida.

Però quin preu està disposada a pagar la Linda per tornar a sentir-se apassionada? Quins riscos arribarà a prendre per aconseguir allò tan desitjat i que l’omple de vida?

Amb el gir que fa la vida de la Linda viurem amb ella situacions fins llavors inimaginables. La Linda intentarà de manera reiterada, i amb diferents estratègies, aconseguir que Jacob, el seu ex-xicot, es fixi en ella i tinguin una cita. Però tot plegat s’anirà complicant.

La prosa que utilitza Paulo Coelho és clara i senzilla, com en totes les seves novel·les, i a més, aquesta història està escrita en primera persona, fet que dóna un caire més intens però també més íntim a la narració.

Amb aquesta novel·la l’autor sembla que ens vingui a demostrar que una de les grans frustracions de l’ésser humà moltes vegades està causada per la monotonia. I que per això apareixen moltes infidelitats. Però després de llegir aquesta història també t’adones que buscar l’apassionament més enllà de la pròpia parella, com fa la Linda, no forçosament porta a la felicitat.

La felicitat, segons Paulo Coelho, es troba en l’amor i l’amor és el que ens dóna les raons per viure i ens treu de l’apatia. Per això, aquesta novel·la també és un cant a l’amor.
________________________________________

Recomanació feta a Ràdio Berga el 13 de maig de 2015.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada