dimecres, 3 de febrer del 2016

La Biblioteca recomana... La mujer de un solo hombre

http://salamandra.info/sites/default/files/books/images/hires/702-9_mujer_de_un_solo_hombre_la_website.jpg 

Avui us recomanem la lectura de la novel·la titulada La mujer de un solo hombre, de A.S.A. Harrison, editada l’any passat per Salamandra. Quan es va publicar als Estats Units va ser tot un fenomen, un èxit de vendes brutal que la seva autora no va poder conèixer ja que va morir just abans de publicar-se la que era la seva primera novel·la.

La història és sobre un matrimoni aparentment feliç, molt feliç. La Jodi i el Todd fa 20 anys que viuen junts i no tenen fills, però tenen bones feines i viuen en un apartament luxós. Comparteixen la vida però també tenen els seus espais i moments personals. Vaja, que sembla un matrimoni perfecte, idíl·lic.

Però només ho sembla, ja que aquesta relació és vulnerable, en Todd té aventures esporàdiques amb altres dones i la Jodi, tot i sospitar-ho, calla perquè vol preservar l’harmonia entre la parella. L’última aventura del Todd, però, marcarà un abans un després d’aquesta relació.

La novel·la està estructurada en capítols que alternen el punt de vista del Todd i el de la Jodi. D’aquesta manera anem coneixent la trama tal com la viu cadascú i al mateix temps observem els canvis emocionals que van experimentant els dos personatges.

L’autora és meticulosa i va desgranant els fets sense pressa ni girs inesperats, endinsa el lector en les vides dels dos protagonistes, que en aparença són plàcides, i en descriu els seus sentiments, el seu passat i les seves peculiaritats personals. Gràcies a les descripcions de Harrison veurem com es van transformant emocionalment tant el Todd com la Jodi, i de mica en mica va augmentant la tensió de la trama. La vida tranquil·la del principi es va erosionant, allò que era sòlid i consistent es va trencant i assistim a un desgast emocional que desemboca en l’aparició del monstre que cadascú porta dins.

La mujer de un solo hombre és una història que manté el suspens fins a les últimes pàgines, però no per això és trepidant, al contrari, és una narrativa que va fluint tranquil·lament, deixant que el lector assaboreixi les diferents situacions que es van succeint i conegui al detall cadascuna de les dues personalitats enfrontades.

Aquesta característica de la novel·la provoca que el lector tingui un dilema a l’hora de posicionar-se a favor d’en Todd o la Jodi. Qui és el dolent, ell o ella? I cada nova situació pot fer replantejar la resposta a aquesta pregunta, fins i tot un cop acabat el llibre pot ser que dubtem encara... què hauríem fet al seu lloc? Perquè l’autora aconsegueix que la història sigui tan real que ens arribem a plantejar com ho hauríem resolt nosaltres.
________________________________________

 Recomanació feta a Ràdio Berga el 3 de febrer de 2016.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada